top of page
  • Monique Montijn

Wat is je bedrijfsnaam?

Dat was wellicht de lastigste vraag die ik tegenkwam toen ik in 2018 voor mijzelf begon. En zo heel belangrijk vond ik het nog niet, want ik zou samen met twee anderen Stichting Dialoogplein Nederland gaan opzetten. Dat was de naam waarmee ik naar buiten zou gaan treden. Ik moest alleen zelfstandige worden, zodat ik facturen kon versturen. Dus ik hoefde niet iets 'passends' bij een bepaald product te verzinnen. Maar wat dan wel?

Wat dan wel... Ik had geen idee, maar ik voelde wel dat ik zelf niet ben van 'woordcreaties'. Waar ben ik dan wel van? Nou gewoon, van helderheid en duidelijkheid. Oké... als ik helder en duidelijk wil zijn, wat is dan mijn product wat ik in de markt zet? Tja, dat is geheel niet tastbaar. Samen met mijn collega's helpen we mensen, teams, organisaties fijner samen te werken en tot betere oplossingen te komen door in dialoog te gaan. Dat is een dienst en zoals ik al aangaf, dat komt al naar voren in de naam van Stichting Dialoogplein Nederland. En toen wist ik het.

|“Dat wat ik inzet, mijn product als het ware, dat ben ik zelf.”


Laat ik dan ook gewoon mijn naam gebruiken. Niet mijn voornaam, die komt te vaak voor en ik vond dat het wel ietsje zakelijker mocht. Met mijn achternaam ben ik altijd best tevreden geweest. Er zelfs zo aan gewend en gehecht, dat ik mijn eigen achternaam gehouden heb toen ik trouwde. En de naam komt niet erg vaak voor, dus dat kwam ook goed uit. Gelijk op internet gekeken of de domeinnaam montijn.nl er nog was. Jazeker, die was er nog. En toen zag ik de verschillende extensies... .nl, .com, .online, .eu, .me ...

Tuurlijk, dat ben ik, ME! En degenen die mij goed kennen weten ook dat het mijn voorletters zijn, want Monique Ellen Montijn is mijn volledige naam. Toch een beetje een woordcreatie, maar wel eentje die goed bij mij past. Èn zakelijk èn persoonlijk tegelijk. Tenminste, dat is hoe ik het ervaar.


En toen werd ik ook intuïtief coach...

Oh help, moet ik nu weer een bedrijfsnaam bedenken? Dat moment van schrik duurde gelukkig maar heel kort. Want ik besefte gelijk dat hiermee alleen mijn dienst veranderde en niet wat ik hiervoor inzet. Dat is nog steeds mijzelf, daar is niets veranderd. Alleen wel zo helder en duidelijk om er even bij te vermelden dat dit een praktijk voor intuïtief coaching is.

bottom of page